CONSERVATORIO DE MUSICA - ALGINET (VALENCIA)
EN ES FR

COLLEGE OF MUSIC CONDITIONING - ALGINET (VALENCIA)

 

LOCATION: ALGINET (VALENCIA)

YEAR: 2013

AREA: 1.051m2

The aim of the works will be to remodel and extend the existing building in order to teach the Professional Grade of Music there.

 
 

The works will supose the remodellation of some of the classrooms in ground floor and first floor, as well as the extension on the roof of the adjacent building, which its owner is the Municipality too.

As part of these works, some actions for an adapted use will be included too, like the installation of an elevator and the necessary actions related to the activity licence requirements.

PHASE 1 - REMODELLING

It will be accommodated 6 booths with an area of 8’00m2 each one, an adapted bathroom and an elevator among other general actions.

 

PHASE 2 - EXTENSION

In this phase the extended works will be done, a rehearsal room of 170m2 located on the existing roof of 'Casa de Oficios'.

 
 
 
 

CREDITS

ARCHITECT

José María Forteza Oliver

COLLABORATORS

Esther Mollar Bort

TECHNICAL ARCHITECT

Paco Carbonell (Phase 1)

Manuel Martín (Phase 2)

STRUCTURAL ENGINEERING

Fernando J. Porcar Ramos

DEVELOPER

Ajuntament de Alginet

CONSTRUCTION COMPANY

Phase 1: Pensol

Phase 2: Cadersa

CONSTRUCTION MANAGER

Vicente Penades Barbera (Pensol)

Adrián Palomares Alberola (Cadersa)

PROJECT

2.013

COMPLETION DATE

2.016