CASA DE LA JUVENTUT - LLIRIA (VALENCIA)
EN ES FR

MUNICIPAL CULTURAL CENTER (LIBRARY) - LLIRIA (VALENCIA)

 

LOCATION: LLIRIA (VALENCIA)

YEAR: 2008

AREA: 788m2

Project of extension and remodelling in the municipal building of 'Casa de la Juventud'

 
 

This is the extension of the reading room located in the current courtyard, as an extension of the preexisting reading room.

The intervention is completed with the creation of a new main entrance from the street C/ Mandoni and the reulocation of general bathrooms, thus allowing the recuperation of the complete space of one of the nave of 'Antiguo Matadero' that will be destinated to multipurpose room.

 
 
 
 
 

CONSTRUCTION PROCESS - basement extension

It is the execution of one open-plan and unconditioned basement level, located under the reading room of the building´s library, with a built-up area of 157’80 m2 without any particular use.

 
 

CREDITS

ARCHITECT

José María Forteza Oliver

COLLABORATORS

Esther Mollar Bort

Luís Pedro Junquera Hernández

Mª Antonia Solbes Camarena

TECHNICAL ARCHITECT

Rafael Pastor Ferrándis

STRUCTURAL ENGINEERING

J. Bautista Torregrosa Soler

DEVELOPER

Ajuntament de Lliria

CONSTRUCTION COMPANY

Vaseco Villegas UTE

CONSTRUCTION MANAGER

Domingo Molina Carmona

PROJECT

2.008

COMPLETION DATE

2.010